sabato, aprile 25, 2015

Rrugëve të dhimbjes nga E.Kaceli

Rrugëve të dhimbjes
rrugëve të mallit
shtruar me gurë të ashpër
shaluar makinat e heshtjes
si kuaj mistikë...

Ecim...

Rrugëtojmë...

Dhe ndiejmë frikë...


Itali -e shkruar në moskohë!

venerdì, aprile 10, 2015

Plehnat -poezi nga E. Kaceli


-Vargje të dëshpëruara 1

Të zhytun në mut
(të mbytun deri në fyt)
nuk guxojmë me hapë gojën
ani se,
           ani pse po vdesim ûjet...


shtator 1996- prill 2015