domenica, settembre 30, 2012

Ëndërr e bardhë

Jeta? Jeta asht nje liber i mrekullueshem. Shfletoje ngadale! Shijoje duke e lexuar. Kuptoje. Dhe asnjehere mos u tundo te lexosh faqen e fundit...

Ecja nëpër një rrugë të gjatë, të pafund,
të pafund, sa jeta
Anës rrugës mjegull, asgjë nuk shihej
Ecja.
Ecja nëpër një rrugë të gjatë plot mjegull,
plot humnera rreth sajë
Ecja. Rrëzohesha.
Kacavirresha nëpër mjegullën e humnerave.
Ecja. Ecja. Ecja nëpër një rrugë të gjatë…
Të pafund sa jeta…

E.Kaceli