domenica, luglio 14, 2013

Cigarja dhe Shpresa... nga E.Kaceli


-në udhëtim

U ndezën njëhershëm,
me një zjarr normal të dyja:
Cigarja dhe shpresa.
                                Digjen.

Shikoni si digjen!

Tymosin shtëllunga.
Lëshojnë pluhur të hinjtë.
Digjen. Po, po, digjen.
Me një temperaturë të lartë.
Digjen.

Digjem brenda tyre dhe unë.

Cigarja?
Një helm ngushëllues.
I përkohshëm.

Shpresa?
Zjarr i shpirtit njerëzor.
I përhershëm a i përkohshëm?

Njëra helm.
Tjetra zjarr.
Digjen.

Zjarr dhe helm.

Cigarja ngushëllon shpresën.
Shpresa ngushëllon cigaren.
Tym gjithandej. Mendime të zymta…

Cigarja po shuhet ngadalë…
Tym duhani, dhe shprese.

…Cigarja u shua. 
                            –ndërsa shpresa

vazhdon të digjet.