domenica, ottobre 10, 2010

Sytë më të bukur në botë

I mbytur në sy
Rri në heshtje
Si një idiot gjenetik

Natyra është çmendur
Koha është çmendur
Ndërsa unë rrëzohem
Rrëzohem i çmendur
Rrëzohem i mbytur
I mbytur në trishtim
I mbytur në trishtimin e dy syve
të papërsëritshëm

Sytë…
I mbytur në sy
Rri. Vdes. Ringjallem.
Për të vdekur përsëri.

I mbytur në sytë e tu…
O Zot! –Po çmendem!
Sa e pabesë!
Sa të marrë natyra
dhe Zoti, që bashkë ndërtuan sytë e tu!

Lezhë, qershor 2001 -Itali, tetor 2010