Mendime te çmendura

Mendime të çmendura

Mendoj: Asgjë.

Bëj: Asgjë.

Them: Asgjë.

Kështu jeta vazhdon të ecë përpara me të njëjtin ritëm që ecë përmbrapa!

E. Kaceli

Lexues

Saturday, April 25, 2015

Rrugëve të dhimbjes nga E.Kaceli

Rrugëve të dhimbjes
rrugëve të mallit
shtruar me gurë të ashpër
shaluar makinat e heshtjes
si kuaj mistikë...

Ecim...

Rrugëtojmë...

Dhe ndiejmë frikë...


Itali -e shkruar në moskohë!

Friday, April 10, 2015

Plehnat -poezi nga E. Kaceli


-Vargje të dëshpëruara 1

Të zhytun në mut
(të mbytun deri në fyt)
nuk guxojmë me hapë gojën
ani se,
           ani pse po vdesim ûjet...


shtator 1996- prill 2015